Mac Forum: Problem z Iphone 3g - Mac Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem z Iphone 3g

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawdut 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 3
  • Mój Mac:-
  • Mój OS:-
Napisano 01 luty 2012 - 15:10

Witam mam problem z moim nowym nabytkiem, otóż kupiłem swoje pierwsze jabłko jest to iPhone 3g Gb używany
Gdy go kupiłem iPhone był zawieszony na jabłku dostałem poradę że powinienem od nowa wgrać soft no i zacząłem standardowo dla kogoś kto się nie zna wujek Google lecę możliwość itunes przy wyłączonym tel. trzymam Home podłączam pod komputer trzymam dalej itunes wykrywa jabłko w trybie awaryjnym ukazuje się opcja odtworzenia telefonu daje ładuje się po czym jabłko pokazuje się na ekranie ponownie i nic się nie dzieje parę razy słyszę dźwięk znajdowania sprzętu, ale żadnego postępu po którymś tam razie z kolei jest iPhone zadziałał pochodził z 15 min i się zawiesił wyłączyłem i z powrotem ten sam problem próbowałem sam nadać itunes jaki chce o os prze trzymanie "shift" to wyskakiwał błąd bodajże "1015" zacząłem szukać innego sposobu na mój problem więc znalazłem taki filmik " How To Boot iPhone Tethered for Redsnow 4.2.1 Firmware - YouTube " za pierwszym razem nie udało się za krótko trzymałem kombinację przycisków chyba <?> mniejsza z tym. Za drugim razem jest poszło ładne jak na filmiku do momentu " Done " pokazał się ananas szczęście mnie ogarnęło lecz po 15 minutach gdzieś uleciało iPhone zawiesił się tym razem na ananasie. POMOCY ! HELP !
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   EmotiCon 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Postów 787
  • Mój Mac:MacBook Pro
  • Mój OS:Mac OS X 10.7 "Lion"
Napisano 01 luty 2012 - 16:00

Są dwie możliwości:
  • Telefon ma padniętą płytę główną - w tym wypadku pozostaje tylko serwis
  • Telefon ma uszkodzone oprogramowanie - zazwyczaj po JB. Tutaj pomoga Restore, które próbowałeś zrobić.

Błąd 1015 zazwyczaj wyskakuje, gdy próbujesz wgrać nieaktualne oprogramowanie. Najnowszym softem dla iPhone 3G jest 4.2.1, które pobierzesz tutaj. Zalecany jest również najnowszy iTunes dostępny tutaj.

Zrób tak:
  • Ściągnij oprogramownie i iTunes
  • Uruchom iTunes, podłącz iPhone(powinien się włączyć)
  • Trzymaj home dopóki komputer nie wykryje telefonu w trybie awaryjnym
  • Trzymając alt(na Macu) albo shift(Windows) wciśnij odtwórz.
  • Wskaż pobrany plik z oprogramowaniem
  • Czekaj na koniec Restore

Możesz także próbować zmieniać porty w komputerze albo w ogóle zmienić komputer - czasami pomaga.

Jest jeszcze opcja, że telefon miał wgrany system z Basebandem od iPada w celu ominięcia simlocka. W takim wypadku nie da się wgrać oryginalnego oprogramowania, jedynie przerobione(Custom Firmware). Możesz je zrobić za pomocą programu Snowbreeze w wersji 2.9.1(na Windowsie) lub Pwnagetool, później wgrywasz je przez iTunes tak jak zwykłe(wg. instrukcji na górze).

Telefon raczej nie jest w trybie Tethered Jailbreak, więc Tethered Boot nic nie zmieni. Z trwałym Jailbreakiem na iPhone 3G nigdy nie było problemu. Swoją drogą - to na pewno 3G, a nie 3GS(różnicę widać na tym zdjęciu: http://bit.ly/wHbFdL)?

PS Wiem, że Jailbreak nie jest tolerowany na tym forum, ale czasami tylko w ten sposób da się zmusić do działania iPhone'a - a o to autorowi wątku chodzi. :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dawdut 

• Postów 3
Napisano 01 luty 2012 - 19:20

aha. to tak to oporogramowanie probowałem wgrać z itunes 10.5.3 takrze te opcja odpada nie wiem jak się robi to CF bd szukal gdzie jest to jakoś opisane albo może ktoś to postara się opisać możliwie najprościej. 3G czy 3GS? Chyba 3G na pudełku piszę 3G a obudowa z tyłu jest taka jak na zdjęciu po lewej stronie. Dzikie za podpowiedź
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   EmotiCon 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Postów 787
Napisano 01 luty 2012 - 22:41

Ściągasz program Snowbreeze(Windows) lub Pwnagetool(Mac) i postępujesz zgodnie z instrukcjami przedstawionymi na ekranie. Jak wybierzesz simple mode to program praktycznie sam przeprowadzi cię przez ten proces. :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dawdut 

• Postów 3
Napisano 02 luty 2012 - 20:29

Telefon działą powodem była obudowa po wymianie wszystko jest OK . Zamykamy temat
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   EmotiCon 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Postów 787
Napisano 02 luty 2012 - 21:16

Z ciekawości - co było z tą obudową, że powodowała niedziałanie?
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1